Kursus Master Kundalini Reiki

Apakah Itu Kundalini?
 Sebelum kita membahas lebih lanjut tentang Kundalini Reiki, marilah kita terlebih dahulu memahami secara ringkas tentang apakah itu Kundalini.

P1080180
Banyak diperkatakan bahawa Kundalini adalah suatu kekuatan luar biasa yang terdapat dalam tubuh seseorang. Kundalini adalah berasal daripada bahasa Sangkrit yang bermaksud “gulungan”. Dalam keadaan tidur (belum bangkit dan belum aktif) , kundalini berbentuk gulungan 3½ lingkaran yang terletak di sumsum tulang belakang manusia, tepatnya di bawah tulang ekor (perinum). Ketika kundalini sudah bangkit dan aktif ia akan merambat naik melalui jalur sushumna, menembus semua chakra dan akhirnya keluar dari chakra mahkota. Pada saat merambat naik, kundalini akan membersihkan semua jalur-jalur energi yang dilaluinya dan saat itu, anda akan merasakan sensasi-sensasi tertentu ditubuh anda.
kundalini
 Pada saat ini kundalini dapat dikatakan sebagai energi. 7000 tahun yang lalu kundalini tidak dapat digambarkan dalam istilah energi kerana pada saat itu pengertian akan energi belum ditemukan. Dalam masyarakat nusantara seperti di Malaysia dan Indonesia, Kundalini sering dikaitkan dengan kekuatan luar biasa, kebatinan, Tenaga Dalaman, kuasa penyembuhan dan kuasa psikik. Manakala didunia barat, Kundalini pula dikaitkan dengan daya kreativi dan kepintaran manusia.
 
 Apakah Itu Kundalini Reiki?
 Kundalini Reiki merupakan salah satu jenis Reiki yang sekian banyaknya tersebar ketika ini. Ianya lebih mudah, tanpa penggunaan simbol, warna atau visual yang merumitkan.
 Kundalini Reiki bermakna saluran penyembuhan yang tertentu dan cakra-cakra telah dibuka dan anda dengan itu mendapat jalan masuk ke tenaga bumi. Cakra Dasar iaitu pusat tenaga terletak berhampiran hujung tulang belakang berperanan sebagai pintu masuk untuk tenaga reiki kundalini. Selepas proses pengaktifan dilakukan tenaga akan mengalir keseluruhan tubuh melalui saluran utama tenaga dan keluar dari cakra mahkota yang terletak dibahagian atas kepala. Saluran tenaga ini bergerak dari cakra Dasar ke cakra mahkota. Kundalini terbuka bermakna,selepas suatu masa yang tertentu,pemerosesan pembersihan cakra-cakra pun akan mencapai kesempurnaan. Ianya bererti segenap bahagian-bahagian tubuh dan saluran tenaga telah diperolehi dan telah tersedia untuk digunakan dalam berbagai situasi penyembuhan.
 chakra2
Tradisi Kundalini Reiki
 Kundalini Reiki merupakan teknik Reiki yang paling mudah dipelajari tanpa melalui proses pembelajaran yang panjang, tanpa penggunaan teknik simbol dan posisi tangan seperti yang terdapat dalam Tradisi Reiki Usui. Founder kepada teknik ini bernama – Ole Gabrielsen yang berasal daripada Denmark.

beza-reiki
testimoni01
 

GALERI FOTO KURSUS

« of 11 »

 Kaedah Attunement Kundalini Reiki
 Untuk memperolehi tenaga Kundalini Reiki cukup dengan hanya menjalani proses attunement yang mudah iaitu dengan bertafakur / meditasi selama 25 minit. Tanpa penggunaan simbol, mantra dan ritual yang meragukan. Ianya hanyalah dengan berniat / berdoa untuk menerima energi Kundalini Reiki. Selama bermeditasi , murid akan diselaraskan dengan energi Kundalini Reiki dan dapat mempergunakannya sesudah attunement tersebut. Cukup mudah bukan?

attunement
  
Kundalini Reiki Level 1
 Dalam penyelarasan aturan kundalini reiki 1 (KR1) – kesemua simpulan dan sekatan dalam cakra-cakra disingkirkan (melainkan cakra Dasar). Saluran utama tenaga, dari cakra mahkota ke cakra Dasar dibersihkan sebagai penyediaan untuk pembangkitan Kundalini Reiki yang anda akan alami dalam pengaktifan Kundalini Reiki peringkat 2 (KR2). Dimana cakra hati menjadi bertambah besar dan saluran tenaga dari tangan ke cakra mahkota dibuka supaya reiki boleh mengalir,sebaik-baik sahaja berlaku proses pengaktifan. Kundalini Reiki 1 (KR1) adalah bersamaan attunement USUI REIKI 1,2,3.
 
Healing (Rawatan)
 Setelah anda menerima pengaktifan Kundalini Reiki – KR1, maka serta-merta anda telah mampu melakukan rawatan penyembuhan diri sendiri mahupun orang lain dari jarak dekat mahupun jauh.
 
Memutuskan Hubungan Energi Dengan Pesakit
 Semasa melakukan penyembuhan kepada pesakit, anda telah terhubung dengan energi eterik pesakit tersebut. Adalah penting untuk memutus hubungan energi diantara anda dan pesakit kerana jika tidak ia berkemungkinan menyebabkan tenaga anda akan diserap secara terus menerus oleh pesakit tersebut dan membuatkan anda merasa kekurangan tenaga / keletihan.
 
Grounding / Membuang Energi Yang Tidak Diperlukan
 Selepas memutuskan hubungan energi anda dengan pesakit, maka lakukan pula “grounding” iaitu membuang energi yang tidak diperlukan.
 
Healing The Carmic Band (Penyembuhan Hubungan Karma)
 Biasanya terdapat suatu “hubungan karma” diantara seseorang yang kita sayangi atau yang pernah kita sayangi. Hubungan ini kadangkala boleh melemahkan kita dan mempunyai pengaruh-pengaruh negatif kepada bahagian fizikal dan energi kita. Kerapkali hubungan-hubungan itu bertambah kuat apabila hubungan karma disembuhkan. Anda perlu menggunakan jenis rawatan sebegini di antara diri anda dan mereka yang anda sayangi atau pernah anda sayangi. Untuk ini anda perlu menggunakan teknik penyembuhan untuk memperbaiki hubungan karma anda dengan seseorang atau untuk membantu individu yang lain.
 
 Situation / Quality Healing (Penyembuhan Situasi / Kualiti)
 Anda juga boleh merawat sesuatu situasi atau kualiti sesuatu peribadi/watak. Seperti ketidakstabilan emosi. Contohnya perasaan cemburu yang keterlaluan, lemah semangat, malas, kecewa dan putusasa, gelisah, bimbang, risau tidak menentu, ketidakyakinan diri, kesedihan, kemarahan, dan sebagainya.
 
Kundalini Reiki Level 2
 Dalam Kundalini Reiki peringkat 2, kesemua cakra-cakra utama dan saluran-saluran tenaga akan kosong dan terbuka. Mula berlaku pembangkitan kundalini, penaikan Api kundalini minima ke cakra pusar (solar plexus Chakra). Bersedia untuk pembangkitan penuh kundalini pada peringkat KR3.
 
Kundalini Reiki Meditation (Tafakur Kundalini Reiki)
 Fungsi tafakur ini adalah untuk membersihkan cakra-cakra dan saluran energi yang tersumbat.

Cleansing (Pembersihan Energi Negatif Dalam Bilik / Rumah / Pejabat / Kawasan)
Kaedah Kundalini Reiki juga boleh dimenafaatkan untuk meneutralkan unsur-unsur negatif dalam kediaman dan ianya juga boleh dilakukan dari jarak jauh mahupun dekat.
 
 Kundalini Reiki Level 3 (Master)
 Inilah level terakhir dalam pengaktifan Kundalini Reiki,dan dari level ini anda sudah mencapai level master dan boleh mengajarkannya kepada orang lain. Anda boleh memberi attunement walaupun anda sedang tidur!!
 Dan anda akan memperolehi lagi beberapa penyelarasan tambahan untuk menggunakan program dibawah:
 
Diamond Reiki (Reiki Berlian)
 Apabila menggunakan teknik ini, maka sebuah kristal (berlian) eterik akan berada di chakra mahkota praktisi, dan memperkuatkan kualiti penyaluran Reiki perawat.
 
Crystalline Reiki (Reiki Kristal)
 Dikeseluruhan tubuh kita terdapat jumlah kecil kristal yang tertentu,ini adalah jalan keluar bagi trauma yang telah kita alami sepanjang hidup. Setiap kali kita gagal untuk menyelesaikan sesuatu trauma,sebutir kristal akan terbentuk. Trauma ini contohnya adalah seperti tangan yang patah, terseliuh, kesedihan dan sebagainya. Jika umpamanya seseorang itu terpatah tangan sebutir kristal terbentuk untuk menjadi memori dari kesakitan dan perasaan dari trauma itu. Melalui kaedah pengaliran reiki kristal ini boleh dicair dan disembuhkan.
 
DNA Reiki
 Menguatkan keupayaan untuk merawat / memperbaiki kualiti DNA. Contohnya penyakit keturunan seperti Asma & dll
 
Birth Trauma Reiki (Trauma Kelahiran)
 Salah satu bentuk trauma adalah trauma akibat proses kelahiran. Ini mungkin terjadi akibat proses kelahiran yang sulit seperti bayi songsang, tak cukup bulan, tali pusat terbelit dan sebagainya. Kesan daripada kejadian tersebut mungkin mengakibatkan seseorang tersebut mengalami trauma seperti takut dalam kegelapan atau sesuatu dan sebagainya. Trauma ini dapat dihilangkan secara perlahan dengan teknik ini.
 
Location Reiki (Reiki Lokasi)
 Teknik ini digunakan untuk menyelaraskan “Carmic Band” antara manusia dengan suatu tempat yang penuh energi negatif yang boleh menggangu kesihatan manusia. Oleh itu teknik location reiki digunakan untuk meneutralkan energi negatif tersebut.
 
Balance Reiki (Reiki Keseimbangan)
 Teknik ini digunakan untuk menyeimbangkan seluruh sistem energi tubuh.

Teknik Memberi Attunement Reiki Kepada Orang Lain
Sebagai seorang Master, anda mempunyai hak dan diajar kaedah untuk memberi attunement kepada orang lain. Oleh itu lengkaplah anda sebagai REIKI MASTER
 
Pelajaran Tambahan:

 • Penarik Cinta Dan Pengasihan
 • Rezeki Dan Penglarisan
 • Pemagaran Psikik Untuk Rumah Dan Permis Perniagaan
 • Pemimjam Membayar Hutang
 • Mengaktifkan Panca Indera Ke-Enam (sixth sense)
 • Membuat Wang Magnet / Ibu Duit
 • Membuat Kapsul Reiki (Baharu!!)
 • Membuat Bedak Aura Reiki (Baharu!!)
 • Membuat Minyak Wangi Reiki (Baharu!!)
 • Membuat Reiki Healing Card (Baharu!!)
 • Membuat Air khusus untuk Penyembuhan / Penerang Hati
 • Untuk Pelbagai Hajat Dan Masalah
 • Pelajaran tambahan akan ditambah dari masa ke semasa

 

https://youtu.be/84vYLonUuks

Manfaat kesihatan:

 • Tidak mudah jatuh sakit. Sistem imun tubuh menjadi lebih kuat
 • Dijauhkan dari segala macam penyakit dan gangguan fisik maupun jiwa
 • Merawat diri dan orang lain
 • Menyembuhkan penyakit medis dan non medis
 • Membersihkan dan mengaktifkan cakra
 • Membesarkan dan mencantikkan Aura diri
 • Mengurangkan stress
 • Memanjangkan umur sel dan menghaluskan kulit (awet muda)
 • Memberikan lebih banyak energi serta meningkatkan getaran tubuh
 • Membantu proses kundalini
 • Melindungi dari energi negatif.

Manfaat Kerezekian dan Kerjaya:

 • Mengundang kedatangan rezeki berlimpah dari segala arah dan sumber yang tidak disangka-sangka
 • Rezeki tidak putus dan datang saat diperlukan
 • Memperbaiki kebocoran wang
 • Rezeki lebih berkah dan mencukupi walaupun sedikit
 • Memudahkan urusan kenaikan pangkat ditempat kerja jika berkelayakan
 • Melancar dan memudahkan urusan pekerjaan dan perniagaan
 • Menarik ramai pelanggan dan prospek
 • Mendapat bantuan dan kemudahan perniagaan
 • Menghindarkan perbuatan khianat pada perniagaan
 • Menghindar risiko kerugian dalam perniagaan
 • Meneutralkan energi negatif yang boleh membawa kepada kemunduran perniagaan
 • Pelanggan mudah bayar hutang
 • “Repeat Sales” – pelanggan suka berurusan dan akan datang berurusan lagi
 • Sentiasa mendapat idea baru dan peluang mengembangkan perniagaan

Manfaat Dalam Perhubungan:

 • Memancarkan daya tarikan
 • Tampil lebih menarik dan memikat setiap saat
 • Lebih disayangi oleh semua orang
 • Memudah mendatangkan jodoh
 • Melancarkan hubungan diantara pasangan, keluarga dan masyarakat
 • Meningkatkan rasa cinta diantara pasangan
 • Melembutkan hati orang yang keras
 • Meneutralkan perasaan negatif orang lain terhadap diri anda
 • Meraih simpati dan kepercayaan umum
 • Mudah bergaul dan diterima masyarakat
 • Muncul perasaan yakin diri dan berani dalam diri

Manfaat Dalam Keselamatan:

 • Diri menjadi peka dan mampu menghindar kemalangan
 • Menghindar dari perkara yang boleh mendatangkan kecederaan
 • Mengurangkan sifat kecuaian dalam diri
 • Menghindar perbuatan negatif pihak lain yang mungkin boleh mendatangkan kerugian pada diri dan perniagaan
 • Perlindungan dari energi negatif

GALERI TESTIMONI

« of 8 »

 

 

 daftar

SPECIAL PROMOTIONYURAN KURSUS KLIK SINI